top of page
garagewine-en-diasdevino-fotosdeadán-990x557-400x284_edited.jpg

#Garagewine

De twee neven Jesús Toledo en Julián Ajenjo zijn het #Garagewine project begonnen in 2015, in Quintanar de Orden. De wijngaarden waren al jarenlang in het bezit van de familie, maar de druiven werden verkocht aan de coöperatie. De rassen waarvan ze wijn maken zijn voornamelijk lokale variëteiten zoals Brujidero, Airen en Pámana blanco. Ze doen dit met veel passie en respect voor het land en de inheemse rassen. De wijngaarden zijn over het algemeen oud, variërend van 50 tot zelfs 100 jaar oud. Ze krijgen nooit water toegediend, ook niet in tijden van grote waterstress. Er wordt volledig ecologisch en traditioneel gewerkt in deze bodega.

Castillo la Mancha "Toledo"
 

#Garagewine, Garnacha Tintorera

Garnacha Tintorera

Garnacha tintorera wordt gemaakt van de Garnacha tintorera-druif, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente Quintanar de la Orden, op het perceel "Caña las Yequas" in 1975, met een klei-leem textuur en keien. De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane gisting en rijpen gedurende 12 maanden op de droesem in gebruikte vaten. Er is een lichte filtering toegepast, en daarna rust de wijn nog 6 maanden in roestvrijstalen tanks in de kelder. De stijl van de wijn is vol en kruidig, met tonen van kersen, pruimen, cederhout, vanille, en een afdronk van laurier en zwarte peper.

Productie: 1859 flessen.

# Garagewine Garnacha Tintorera .png
# Garagewine La Forastera .png

La Forastera

Shiraz

La Forastera is gemaakt van Shiraz, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente Quintanar de la Orden in 1977, op het perceel "La Blanda," met klei-leem bodem. De druiven worden handmatig geplukt, ondergaan spontane gisting, rijpen gedurende 12 maanden op de droesem in gebruikte vaten. Er is een lichte filtering toegepast, en daarna rust de wijn nog 6 maanden in roestvrijstalen tanks in de kelder. De stijl van de wijn is vol en kruidig, met tonen van kersen, pruimen, zoethout, en een afdronk van balsamico en kruidigheid.

Productie: 872 flessen.

La Autoctona

Pámpana Blanca

La Autoctona wordt gemaakt met de UNIEKE Tinto de la Pámpana Blanco-druif, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente La Puebla de Almoradiel, op het perceel "Camino Alcázar," geplant in 1977, op klei-leem bodem. De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane gisting, rijpen gedurende 12 maanden op de droesem in gebruikte vaten. Er is een lichte filtering toegepast, en daarna rust de wijn nog 6 maanden in roestvrijstalen tanks in de kelder. De stijl van de wijn is vol en kruidig, met tonen van kersen, pruimen, cederhout, vanille, en een afdronk van laurier en zwarte peper.

Productie: 716 flessen.

# Garagewine La Autoctona .png
bottom of page