Cucú Valladolid
Verdejo
Cucú komt van 2 verschillende percelen met zeer verschillende bodems. Enerzijds van La Seca met kleigrond, anderzijds van Aldeanueva del Coronal met zanderige grond. Na de gisting wordt 1/4 van het volume in eikenhouten vaten gedaan, terwijl 3/4 in roestvrijstalen tanks wordt gerijpt gedurende ongeveer 2 maanden. De stijl is evenwichtig en fris, met tonen van citrus, bloemigheid, amandel, en een mineraal einde.
.png)
El Judas
Vuira
El Judas wordt gemaakt van de Viura-druif, afkomstig van een wijngaard van meer dan 100 jaar oud, gelegen in de gemeente Villanueva de Duero, op zandgrond. Om de complexiteit en zuiverheid van de oude wijnstokken te behouden, ondergaat de wijn een spontane gisting in 600-liter vaten en vervolgens rijpt hij 12 maanden op de droesem. Daarna blijft de wijn nog ongeveer vier maanden in kuipen voordat hij wordt gebotteld. De stijl van de wijn is romig en aromatisch, met tonen van citrus, steenfruit, gebak en toast, en een afdronk van amandelbloesem.
.png)
Barco del Corneta
Verdejo
De wijngaard werd aangeplant in 2008 op het perceel Cantarranas en bevindt zich op een van de terrassen aan de linkeroever van de rivier de Duero. Deze rivier heeft in de loop van duizenden jaren erosie veroorzaakt op het plateau, wat heeft geresulteerd in verschillende niveaus van terrassen als getuigen van zijn oude waterlopen. Dit is een persoonlijke interpretatie van de Verdejo-druif in La Seca. Nadat de trossen samen met de steeltjes zijn geperst, vindt de gisting plaats in vaten met wilde gisten. Vervolgens rijpt de wijn acht maanden op de droesem in Franse eiken vaten van 300, 500 en 600 liter. De stijl van de wijn is complex en romig, met tonen van rijp wit fruit, wit fruit en karamel, en een afdronk van amandelen en geroosterde noten.
.png)

Barco del Corneta
Castillo y León
Beatriz plantte in 2007 Verdejo-wijnstokken op een perceel gelegen in het Cantarranas-gebied, naast het dennenbos en de beek die er doorheen stroomt, bekend als Barco del Corneta. In 2010 verzamelden vijftien vrienden (waaronder Félix Crespo, destijds wijnmaker bij Commando G) genoeg druiven om een vat te maken, en met veel opwinding waren ze verantwoordelijk voor de eerste jaargang van Barco de Corneta. In 2013 werd Félix mede-eigenaar, en begonnen ze met Parajes de Infierno, een oude alcazarén-wijngaard. Cucú, het kleine broertje van Barco del Corneta, produceert ook een rode wijn genaamd Prapetisco.
.png)
Las Envidias
Palomino Fino
De Palomino Fino-druif komt uit de gemeente Alcazarén. Omdat deze druif niet erg expressief is op de neus, hebben ze besloten om naar het zuiden te kijken en de voorkeur te geven aan rijping onder "Velo de Flor" (onder het natuurlijke gistmembraan). Er vindt een spontane gisting plaats in 500-liter vaten en vervolgens rijpt de wijn gedurende 12 maanden in een Jerez (sherry) vat, waar de wijn gedurende 12 maanden biologische rijping ondergaat. Daarna blijft de wijn nog ongeveer vier maanden in kuipen voordat hij wordt gebotteld. De stijl van de wijn is rijk en complex, met tonen van noten, kamille, amandelen, gebak en een afdronk van witte peperbitterheid.
.png)
Prapetisco
Juan Garcia
Prapetisco komt van 3 verschillende percelen in het Prapetisco de Fermoselle-gebied, aangeplant in de late jaren 1960. De malolactische gisting vindt plaats in gebruikte Franse eiken vaten, waar de wijn vervolgens 12 maanden rijpt op de droesem. De stijl is sappig en elegant, met tonen van zwart fruit, viooltjes, drop en subtiele hinten van kruiden.
La Silleria
Verdejo
Vroeger was het gebruikelijk om de grenzen van de percelen af te bakenen met iets specifieks. In dit geval was dat een stoel, waar de vorige eigenaar van dit kleine perceel zat. Het perceel is gelegen in Alcazarén op zandgrond. Om de complexiteit en zuiverheid van de oude wijnstokken te behouden, ondergaat de wijn een spontane gisting in 500-liter vaten en rijpt vervolgens 12 maanden op de droesem. Daarna blijft de wijn nog ongeveer vier maanden in kuipen voordat hij wordt gebotteld. De stijl van de wijn is complex en fluweelzacht, met tonen van citrus, gebak en toast, en een afdronk van amandelbloesem.
.png)