top of page
Mijn project (12).png
Mijn project (11).png

Le Cartel

Terret & Clairette

Deze Old Vines rosé is afkomstig van oude Terret- en Clairette-wijnstokken. De wijngaard is gelegen op het lagere deel van het Clape-massief en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 60 jaar. Na de gisting wordt 1/3 van de wijn in eikenhouten vaten gerijpt, terwijl 2/3 in Flextank-eieren wordt gelaten voor een periode van ongeveer 2 maanden. De stijl is vol en aromatisch, met tonen van wilde aardbeien, frambozen en rozenblaadjes, en subtiele hinten van zoete kruiden.

le cartel.png

Le Cartel

Languedoc-Roussillon "La Clape"
 

Twee wijnmakers, Fredi Torres en Jean-Rémi Mourad, geworteld in het vorige tijdperk als honderdjarige wijnstokken, maar definitief gericht op de toekomst. Beide enthousiastelingen zijn geboren aan het eind van de jaren 70. Ze hebben zich gevestigd rond de heuvels van La Clape, dicht bij dit oude eiland genaamd Lycia van de Feniciërs. In de tijd van de Romeinen, meer dan tweeduizend jaar geleden, noemden ze Lycia "Insula Laci", wat zich vertaalt naar mereneiland, waar ze de wijnstokken mee aan land brachten.

Le Cartel

Cinsault

Blanc de Noirs wordt gemaakt van een vroege oogst van jonge Cinsault wijnstokken (gemiddeld 15 jaar oud). De percelen bevinden zich op klei-kalkachtige bodems op het eiland Saint-Martin, in het oostelijke deel van het dorp Gruissan. De gisting vindt plaats in cementen eieren en de wijn rijpt 4 maanden in deze eieren. Het is een raadselachtige wijn die finesse en aromatische diepte combineert. Je zult tonen van wilde aardbeien en knoppen van zwarte bessen proeven, met een zeer mooie frisheid.

WhatsApp Image 2023-05-03 at 17.41.57.png

Playa

Syrah - Carignan - Grenache - Mourvèdre

Playa wordt gemaakt van de typische lokale druiven: Syrah, Carignan, Grenache en Mourvèdre, geoogst van kleine wijngaarden. De percelen bevinden zich op klei-kalkachtige bodems van het eiland Saint-Martin, in het oostelijke deel van het dorp Gruissan. De gisting vindt voor 80% plaats in roestvrijstalen tanks en 20% ondergaat macération carbonique (koolzuurmaceratie). De wijn rijpt 7 maanden op zijn fijne droesem in roestvrijstalen tanks. De stijl van deze wijn is aromatisch en kruidig, met tonen van rood fruit, bosbessen, aardbeien en kersen, met een afronding van atlantische smaken en rokerigheid.

Mijn project (10).png

Le Cartel

Grenache

Deze wijn is afkomstig van wijnstokken die in 1919 zijn aangeplant op het oostelijke deel van het huidige eiland "Saint-Martin", tegenover de zoutpannen van Gruissan. De druiven ondergaan gisting met de hele tros in een cementen ei, en de wijn rijpt gedurende 10 maanden in ovoïde eieren. Deze wijn heeft bijzondere aroma's, discreet maar toch krachtig, met tonen van geroosterde koffie en chocolade. De wijn heeft een zeer delicate, luchtige structuur, bijna vergelijkbaar met wijnen uit de noordelijke wijngaarden en doet denken aan Loire-wijnen.

Le Cartel

Alicante-Henri-Bouschet

Deze wijn is afkomstig van wijnstokken die in 1950 zijn aangeplant. De percelen bevinden zich op kalkbodems in "Les Inferêts" en groeien onder zeer extreme omstandigheden, waardoor hun wortels zich diep in het massief vestigen. De wijn ondergaat een maceratie van 5 dagen in een cementen ei, gevolgd door een rijping van 4 maanden in ovoïde eieren. Het resultaat is een frisse, fruitige wijn met tonen van zure bramen en een goed uitgebalanceerde zuurgraad. Deze wijn combineert rondheid en delicatesse en heeft een aangename wilde toets, wat hem een unieke persoonlijkheid geeft.

Mijn project (9).png
Le Cartel MAGNUM Alicante-Henri-Bouschet (1).png
bottom of page